Een orthomoleculaire advies is heel persoonlijk en wordt afgestemd op jouw klacht(en) en leefwijze. Bij het volgen van het advies zijn de eerste verbeteringen vaak al te merken in de eerste 2-3 weken.

Voorbereiding op het eerste consult

Je ontvangt een bevestigingsbrief van de eerste afspraak. In deze brief vraag ik je een aantal gegevens te verzamelen, op te schrijven en terug te sturen voorafgaand aan het eerste consult.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult bepreken we ten eerste jouw klachten. Wat is het probleem? Wanneer zijn de klachten ontstaan? Hoe uiten zich?

Vervolgens bespreken we jouw leefwijze en voedingspatroon. Ook worden daarbij de resultaten van eerdere medische onderzoeken en medicijnen en/of supplementen besproken.

Deze gerichte analyse leidt tot het eerste advies. Het gaat dan om een aantal gerichte aanpassingen in het voedingspatroon en/of levenstijl.

Het is mogelijk dat ik aanvullend onderzoek adviseer (ontlastingsonderzoek of bloedtesten, zoals bv. voor het onderzoeken naar voedingsallergie√ęn) om het advies te ondersteunen. Als nodig zal ik in het behandeltraject ook voedingssupplementen voor je adviseren.

De eerste consult duurt maximaal anderhalf uur. Na afloop ontvang je het advies ook per e-mail, als gewenst.

Tweede en volgende consulten

Tijdens de volgende consulten bespreken we je vooruitgang en mogelijke aanpassingen of aanvullingen van het advies.

Een vervolgconsult duurt maximaal een uur.